Uncategorized

Koken met CBD

Je kunt CBD-olie op een comfortabele, handige en natuurlijke manier in je dagelijkse routine verwerken, gewoon door het aan je eten en drinken toe te voegen. Dit is mogelijk met zowel CBD-olie, CBD-hennepolie als CBD-zwarte komijnzaadolie. Het resultaat is vaak heerlijk en ook nog eens effectief.

Voordelen van koken met CBD-olie

  • Past uitstekend bij salades, smoothies en andere verse traktaties
  • Praktisch en direct
  • Maskeert de natuurlijke smaak van CBD-olie
  • Effect blijft langer merkbaar

 Drankjes

Door CBD toe te voegen aan smoothies, kun je de cannabinoïde op een praktische manier verwerken in je dagelijkse routine. Smoothies hebben vaak een sterke smaak en textuur, die de CBD-olie maskeert. Een ander voordeel is dat je geen CBD kwijtraakt. Als het eenmaal in de blender zit, kan het nergens meer heen. Hiermee zijn smoothies met CBD ook handig voor gebruikers die een exacte dosis willen gebruiken.

Werk met gezonde vetten

CBD is hydrofoob; dat betekent dat het water afstoot. De cannabinoïde bindt echter wel makkelijk aan vetten. Bovendien zorgt dat voor een betere absorptie. Als je gaat koken met CBD-olie, kun je dat het beste doen met voedsel met gezonde vetten, zoals kokosolie, avocado, volle yoghurt en vette vis. Of als je zin hebt in wat lekkers, doe dan een beetje room in plaats van melk in je koffie.

Wat is de juiste dosis CBD-olie om mee te koken?

Tenzij je ervaren bent met het koken met CBD-olie, kun je het beste vasthouden aan iets wat je kent. Daarmee bedoelen we dat je dezelfde dosis moet gebruiken als gewoonlijk. Als je CBD-olie bij je lunch gebruikt en gewoonlijk 3–4 druppels onder de tong druppelt, doe dan dezelfde hoeveelheid op je eten.

Vergeet niet dat oraal geconsumeerde CBD door het spijsverteringskanaal gaat. Dat betekent dat het effect niet meteen merkbaar is. Het voordeel daarvan is echter, dat als de effecten merkbaar zijn, ze langer aanhouden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *