Niet gecategoriseerd

Op weg naar de summerbody!

Het duurt niet lang meer of je staat weer heerlijk op het strand in de zon te genieten! Dan wil jij er als sportfanaat natuurlijk wel goed uitziend bijlopen. Dat betekend even geen cheatmeals en junkfood meer de komende tijd. Vele mensen hebben het idee dat ze niks meer moeten gaan eten, maar dat is absoluut niet waar! Je moet zorgen dat je een calorietekort hanteert, hoe groot het tekort is dat je hanteert is aan jou. Advies is om het calorietekort langzaam te vergroten zodat je lichaam gewend raakt aan iets minder eten op een dag. Dus honger jezelf niet uit maar hanteer een klein calorietekort!

Koolhydraten

Er zijn vele verschillende soorten koolhydraten, zo zijn er enkele en meervoudige koolhydraten. Je lichaam heeft dit nodig voor eigenlijk alles wat je doet, de behoefte ervan is afhankelijk van je stofwisseling en lichamelijke inspanning. Als je aan krachttraining doet, langere perioden dieet of weinig calorieen eet is het belangrijk dat je de inname van koolhydraten goed timed. De regel daarbij is om de meerderheid van de koolhydraten 1-2 uur voor je training in te nemen en het zo’n 30 minuten na de training weer aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel piekt waardoor je meer energie kan leveren tijdens je training en verlies van spiermassa beperkt.

Boost metabolisme

Bij krachttraining maak je natuurlijk spiermassa aan, dit zorgt ervoor dat je rustmetabolisme word verhoogd. Doormiddel van krachttraining zal je niet alleen tijdens het sporten maar ook tijdens je rustperiodes meer verbranden. Tijdens het trainen komen er kleine scheurtjes in je spieren, deze moeten herstellen. Hierbij is de inname van genoeg eiwitten essentieel. Het kost je lichaam veel energie om te herstellen, dit herstel leid tot verhoogde verbranding die tot wel 24 uur na je training kan duren. Een alternatief om je metabolisme tijdelijk te verhogen zijn energieboosters. Neem hier een kijkje naar onze energieboosters.

Doe het samen!

Je bent zeker niet de enige die graag een summerbody wilt in de zomer! Stuur een van je vrienden een berichtje en vraag of ze dit train avontuur samen met jou aan willen gaan. Help elkaar, hierdoor word het hele process een stuk makkelijker.

Vergeet niet, de enige manier om (natuurlijk) af te vallen is door het hanteren van een calorietekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *