Niet gecategoriseerd

Waarom gebruiken we voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn er ter aanvulling op een gezond voedingspatroon. In de praktijk blijkt dat de gemiddelde mens geen perfect eetpatroon heeft en daardoor niet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Door de overproductie van voeding, het gebruik van kunstmest, verdelgingsmiddelen en conserveringsstoffen gaat de kwaliteit van ons voedsel achteruit. Dit zorgt ervoor dat ons eten minder voedingsstoffen bevat.

Voedingssupplementen zorgen ervoor dat we de nodige vitamines, mineralen, kruiden, aminozuren en eiwitten binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft. We zetten hieronder de belangrijkste redenen waarom het relevant is om voedingsstoffen te gebruiken:

1. Stress:
Bijna iedereen krijgt ooit te maken met stress. We lijden een druk leven en moeten vele ballen hooghouden. Bij fysieke en psychische stress heeft het lichaam extra essentiële voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.

2. Te weinig zonlicht:
In de winter hebben we niet genoeg zonlicht om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. In ons drukke bestaan komen we bepaalde periodes minder buiten, waardoor we niet genoeg zonlicht krijgen. Vooral getinte of donkere mensen maken minder vitamine D aan. Ook speelt leeftijd een rol, hou ouder de huid hoe minder vitamine D er wordt aangemaakt. Dit zorgt bij vele voor een vitamine D te kort, voornamelijk in de winter.

3. Slechte gewoontes:
Bijvoorbeeld roken of het gebruik van medicijnen kunnen een grote invloed hebben op de hoeveelheid voedingsstoffen die je nodig hebt. Ook neemt de ene persoon beter vitamines en mineralen uit voeding op dan andere.

4. Ongezond eten:
Door het drukke leven waar we in leven kiezen we er steeds vaker voor om bewerkt of voorverpakt voedsel te eten. Hoe langer het voedsel houdbaar is hoe minder voedingsstoffen in de maaltijd zitten.

5. Dieet:
Veel mensen zijn tegenwoordig vegetarisch of veganistisch. In de praktijk zie je dat vaak een tekort optreedt aan vitamine. Er kan gekozen worden om deze vitamine aan te vullen door middel van supplementen.

6. Actieve levensstijl:
Probeer je doelen te bereiken door middel van intensieve work-outs dan kunnen sport supplementen helpen bij het behalen van je doelen. Er zijn een tal van supplementen die bijvoorbeeld helpen bij een snellere spieropbouw of die ervoor zorgen dat je meer uit je presentatie haalt.

CBD and SPORT is gespecialiseerd in de verkoop van sportsupplementen, maar daarnaast zijn er ook een tal van supplementen te koop die bijdragen aan een gezondere levensstijl. Neem een kijkje in de webshop en ontdek welke supplementen bij kunnen dragen aan jouw behoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *