Niet gecategoriseerd

Cardio

Cardio is een duursport waarbij je vooral je uithoudingsvermogen traint. Met deze vorm van sport zorg je dat je lichaam op het moment van trainen veel energie verbrandt. Dit komt omdat je langere tijd intensief bezig bent. Voorbeelden van deze cardio training is bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, maar ook teamsporten zoals hockey en voetbal.

Er bestaat niet zoiets als de “beste” cardio oefening. Ieder individu is uniek wat betreft wat hij of zij wil bereiken met zijn of haar workout. Dat gezegd kun je dus eerst kijken welke doelen je kunt hebben bij cardio training.

Loopband
Een van de bekendere apparaten. Is favoriet als het gaat om het oppompen van de hartslag. Voldoet aan meerdere opties om alle aspecten van de training te regelen, zoals snelheid, duur, helling en zelfs specifieke doelen. Het is een van de beste manieren om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen.

Crosstrainer
De crosstrainer wordt graag gebruikt door mensen, omdat het de gewrichten minder belast dan hardlopen. Voor iemand met overgewicht is beginnen op een elliptische trainer een geweldige manier om vet te verbranden, en hetzelfde fysieke inspannend effect te hebben als hardlopen

De elliptische trainer laat een verscheidenheid aan spieren het werk doen in vergelijking met de loopband. Je quadriceps wordt voor een groot deel verbruikt en en het maximaliseert je calorieverbranding vanwege een lange paslengte. Dit verzorgd een complete workout voor spieren in het boven- en onderlichaam, denk aan schouders, biceps, borst etc.

Stair Climbing
Traplopen is misschien niet de favoriete bezigheid, maar het is bekend dat het buitengewoon effectief is bij het opbouwen van cardio-kracht. Het is ook een manier om calorieën te verbranden, grote spiergroepen te versterken en af te vallen. Vergeleken met het gebruik van de loopband of de elliptische trainer, zorgt traplopen ervoor dat uw hartslag aanzienlijk stijgt. Dit komt doordat de grootste spiergroepen van het lichaam worden gebruikt om het hele lichaamsgewicht herhaaldelijk op te blijven tillen.

Tegenwoordig zijn er veel geavanceerde trainingsvormen, maar cardio training is de meest elementaire. Zonder uithoudingsvermogen en fitheid zullen al deze andere oefeningen niet effectief blijken te zijn. Kortom, denk aan je doelen en ga voor je resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *