Niet gecategoriseerd

Wat is CBD?

Cannabinoïden (CBD) zijn organische stoffen die worden aangetroffen in een variatie van planten. Er zijn echter maar twee planten met de hoogste concentratie: hennep- en cannabis planten. De hennepplant bevat het meeste cbd, daarbij is het kweken van hennepplanten legaal. Beide planten behoren tot de categorie Cannabis Sativa.

De cannabinoïden zorgen ervoor dat de plant wordt bestuift en beschermd tegen insecten die de plant willen aanvallen. Daarnaast zijn cannabinoïden uitzonderlijk door het effect ervan na consumptie.
De invloed op het lichaam en de hersenen
Vanwege de ontelbare resultaten is het lastig om de exact invloed van cannabinoïden te beschrijven.

Om het toch een beetje duidelijker te maken, in je lichaam zitten receptoren. Deze beheersen verschillende bezigheden van het lichaam, zoals motoriek, spijsvertering en immuunfuncties. Door het gebruik van cannabinoïden vinden er diverse acties plaats. Geen cannabinoïd is hetzelfde, dat resulteert in gevarieerde effecten na samenwerking van receptoren en CBD.

Het effect van cannabinoïden op de hersenen is net zo divers. Er zijn verschillende receptoren in de hersenen de het verloop beïnvloeden, voorbeelden zijn: stemming, eetlust, genot en geheugen.

Een andere belangrijke factor waardoor het resultaat altijd varieert is de complexiteit van de menselijke geest. Elk mens is van nature uniek, waardoor ook geen enkele receptor gelijk is. Wat dan weer resulteert in gevarieerde resultaten.

Is het legaal?
Om de vraag in het kort te beantwoorden, ja het is legaal. Maar een vereiste is dat het verkregen moet zijn uit een hennepplant. Verder zitten er wel restricties aan de hoeveelheid THC die CBD bevat zodat het legaal is. Zo mag het volgens de Europese wet maximaal 0,2% THC bevatten, voor de VS is dit 0,3%. THC is heden ten dage nog altijd verboden (tenzij het onder deze waardes ligt) in de gehele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *