Niet gecategoriseerd

Wat zijn terpenen?

Ondanks dat de term terpenen minder bekend is bij de meeste mensen, komt het wel vaker voor dan je denkt. In deze blog laat ik je weten waarom terpenen zo belangrijk zijn.

Wat doen terpenen en waar kun je ze vinden?
Terpenen zijn aromatische chemicaliën die voorkomen op de volgende 3 dingen:
• Planten
Voedingsmiddelen
• Essentiele oliën

Het hoofddoel van terpenen is het beschermen van planten. Ze doen dit door verschillende dingen van de plant af te houden, denk daarbij aan bacteriën, ongedierte en schimmels.
Je hebt waarschijnlijk zelf ook al eens terpenen in je lichaam gehad, aangezien het voorkomt in zwarte peper, mango, munt en lavendel. Ook kun je ze vinden in je parfum of schoonmaakmiddel.

Verschillende soorten terpenen
Er zijn heel veel verschillende terpenen op de wereld. De een bekender dan de ander, en allemaal hebben ze een eigen functie. Een paar van de bekendere zijn Myrceen, limoneen, Beta-caryofylleen en linalool.
Myrceen is een cannabis salvia soort, de meest prominente. Ook zit dit vaak in salie, hop, karwij en klaver.
Limoneen heeft een frisse geur. Denk bijvoorbeeld aan de geur van een citroen. Limoneen word vaak gebruikt in parfum, cosmetica en luchtverfrissers.
Beta-caryofylleen is meer richting de pittige kant. Het is ook meer bekend van een ingrediënt
zijn die voor komt in zwarte peper en kruidnagel.
Linalool heeft een lekker bloemrijk aroma, en kan je hierdoor direct herkennen. Je kan deze terpeen vooral in lavendel terugvinden.

Wat doen terpenen met je lichaam?
Er zijn al 10 verschillende manieren geïdentificeerd waar het menselijk lichaam is beïnvloed.
Ze hebben effect op je eetlust, immuunsysteem, stemming en op je nachtrust. Als cannabinoïden en terpenen samenkomen intensifiëren de effecten die het heeft op je lichaam.

Zijn terpenen legaal en word je er high van?
Over de hele wereld zijn terpenen legaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je parfum of peper illegaal is. Aangezien CBD olie steeds meer word toegelaten is het ook geen probleem als je de juiste maatstaven hebt voor de cannabinoïden.

Je vraagt je misschien af of je er high van kan worden, maar dat is volgens onderzoekers nog niet gebeurd bij het gebruik van cannabinoïden en terpenen. Vooralsnog is het niet gevaarlijk om deze stoffen binnen te krijgen, maar het onderzoek is nog beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *