Niet gecategoriseerd

Wat is terpinoleen?

Er zijn meer dan 200 terpenen die de cannabisplant aanmaakt, waaronder terpinoleen. De terpinoleen komt echt minder voor dan andere terpenen in haar chemische klasse. Terpinoleen komt voornamelijk voor in het sativa-type.

Wat voor aroma heeft terpinoleen?

Ondanks dat terpinoleen een klein component is van de plant heeft deze wel iets unieks, namelijk de geur van verschillende cannabissoorten. Dat is dus de reden dat cannabis heel sterk ruikt.

De geur doet namelijk denk aan het bos. Je kan het ook wel beschrijven als aardachtig, fris en bied kenmerkende geuren als dennen en bloemen. Daardoor word deze ook vaak gebruikt bij zeep en parfum.

Waar komt terpinoleen nog meer voor?

Van nature komt terpinoleen is verschillende plantsoorten voor. Een enkele voorbeelden hiervan zijn nootmuskaat, grove den, oregano, rozemarijn, zoete marjolein, basilicum en gember.

Zijn er effecten?

Zoals bij bijna alle stofjes in de cannabisplant zijn er interessante therapeutische effecten, ze zijn echter nog lang niet klaar de onderzoeken. Er zijn wel al cel en dierstudies gedaan waar een verwachting uit is gekomen, maar er is nog niet op mensen getest. Door de celstudies en dierstudies is er dus wel een schets gemaakt wat terpinoleen met mensen kan doen. Tot dusver heeft het de volgende effecten:

  • Antitumoreffecten
  • Antioxidante effecten
  • Pijnstillende effecten
  • Ontstekingsremmende effecten
  • Mogelijk rustgevende effecten
  • Mogelijk beschermende effecten tegen cardiovasculaire aandoeningen

Feiten

De studie laat zien de terpeen effectief is in het verminderen van de expressie van een eiwitkinase genaamd AKT. AKT, ook wel bekend als eiwitkinase B, draagt bij aan de progressie van kanker, door celproliferatie en overlevingssignalen te reguleren.

Oxidatie van LDL — veroorzaakt door vrije radicalen — kan mogelijk verharding van de slagaders veroorzaken. Door deze oxidatie tegen te gaan, kan terpinoleen bovenstaande aandoeningen wellicht helpen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *