Niet gecategoriseerd

Weight gainers

Je hebt waarschijnlijk ooit wel gehoord van het begrip weight gainer. Ze worden ook vaak super mass gainer of growth factor mass genoemd.

Het product bevat een combinatie van de volgende ingrediënten: eiwitten, koolhydraten, vitamines, aminozuren, mineralen en andere prestatiebevorderende middelen. Weight gainers zijn ontwikkeld zodat jij voldoende en gezonde voeding binnen krijgt wanneer je aan bodybuilding of krachttraining doet. Op deze manier krijg je toch voldoende voeding binnen ondanks dat je misschien een andere levensstijl hebt. Sommige mensen zitten ook nogal snel vol van veel eten, daarvoor is de weight gainer ook een goede oplossing aangezien je op deze manier je voedingsstoffen een stuk makkelijker kan toevoegen.

Inhoud 

Weight gainers bestaan vaak voor 80% uit koolhydraatrijke ingrediënten en 20% uit eiwitrijke ingrediënten. Op onze website en op de pot zelf wordt exact afgebeeld hoeveel calorieën onze weight gainers bevatten. Sommige varianten hebben meer dan 1.000 calorieën, andere bevatten enkele honderden calorieën. Dit hangt uiteraard ook af van de dosering. De meest gebruikte vloeistoffen om een weight gainer mee te mixen zijn melk en water. Zoals al eerder vermeld zijn weight gainers ook erg eiwitrijk, hierdoor is het innemen van extra eiwitpoeders niet nodig.

Effect

De weight gainer heeft een erg groot effect op het aanmaken van spiermassa. Zoals al eerder vermeld is het voor sommige mensen die sporten nogal lastig om voldoende voeding binnen te krijgen. De weight gainer zorgt ervoor dat dit wel gebeurt. Daarnaast zorgt het voor een sneller spierherstel. Je spieren krijgen namelijk direct de bouwstoffen die nodig zijn. Ook zijn ze aanzienlijk goedkoper in verhouding met wat normale voeding met dezelfde voedingswaardes zou kosten.

Nadelen

Naast alle voordelen kunnen er ook wat nadelen optreden bij het gebruik van weight gainers.

Allergische reacties

Zo zou het kunnen zijn dat je allergische reacties vertoond als je lactose intolerant bent. Je kunt last krijgen van maag en darmen en dit is niet goed voor je gezondheid.

Vet aankomen

Het doel van weight gainers is natuurlijk aankomen, maar bij onvoldoende training zullen weight gainers zich omzetten in vet. Hierdoor zul je snel aankomen.

Verslechtering slaapritme

Een grote hoeveelheid van de weight gainer producten beschikt over cafeïne. Als je hier gevoelig voor bent is het slim om een variant te kiezen zonder cafeïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *