Niet gecategoriseerd

Creatine, wat is het eigenlijk?

Creatine is een stof die zich van nature al bevindt in onze spieren. We halen creatine uit onze voeding, om precies te zijn uit vlees en vis. Het ontwikkelingsproces van creatine in het lichaam vindt plaats in de lever en de alvleesklier door middel van 3 aminozuren: Arginine, Glycine en Methionine. Het gehalte creatine in ons lichaam ligt gemiddeld tussen de 180 à 200 gram. Deze worden voornamelijk opgenomen in je spieren, maar helaas is deze hoeveelheid niet genoeg om ervan te kunnen profiteren tijdens het sporten.

Creatine is belangrijk als het gaat om de contractie van onze spieren. Door middel van creatine kun je langer en vaker een spier ontspannen en aanspannen. Je verzuring wordt uitgesteld door de ATP (Adinine Tri Phosphaat) die creatine bevat. Waardoor je meer herhalingen kan doen met oefeningen.

Waarom creatine?

De voornaamste reden voor het consumeren van creatine is de mogelijkheid om de concentratie in de spieren te kunnen verhogen. Jij hebt er als sporter voordeel van doordat je lichaam de hogere concentratie voor een langere tijd vasthoud. Hierdoor kun je langer trainen en meer herhalingen maken dan eerst. Door creatine te gaan gebruiken zul je merken dat je net wat extra kracht ontwikkelt waardoor je net wat zwaarder kan tillen dan voorheen.

Het resultaat hiervan is dat je meer uit je oefeningen haalt, maar meer herhalingen te doen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Hierdoor is het erg belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt voor het herstel en de groei van de spieren.

Voordelen van creatine

Zoals al eerder vermeld zijn er vele voordelen voor het gebruik van creatine. We zullen ze nu even op een rijtje zetten. De voordelen zijn:

  • Creatine helpt je totale spiermassa te vergroten
  • Het zorgt voor een betere communicatie binnen de cellen
  • Creatine kan bijdragen aan de gezondheid van de hersenen
  • Het kan de duur van je training verhogen

Creatine met CBD

De combinatie van creatine met CBD geeft waar nodig extra energie en kracht aan de spieren tijdens trainingen. Er wordt meer water en voedingsstoffen de spiercellen ingetrokken waardoor de cellen in omvang en volume toenemen. Door de betere hydratatie en de aanwezigheid van voldoende voedingsstoffen worden de spiercellen versterkt, het herstel gestimuleerd en is er meer brandstof beschikbaar voor de spieren.

Wij als CBD+SPORT verkopen zowel creatine zonder als met CBD. Interesse? Neem gerust een kijkje in ons assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *