CBD

Tips om snel af te vallen

Voor veel mensen lijkt het soms onbegonnen werk om niet alleen snel af te vallen, maar ook om het gewenste gewicht voor langere tijd vast te houden. Het idee dat er vooral minder gegeten moet worden, waardoor je vaker een hongergevoel hebt, kan mensen ervan weerhouden af te vallen. Toch hoeft dit absoluut niet zo te zijn, en kan je met een aantal tips al ver komen voor wat betreft snel afvallen. We zullen een aantal tips hieronder bespreken.

Vermijd zoveel mogelijk koolhydraten

Koolhydraten fungeren als energiebron voor het lichaam. Het probleem met koolhydraten is echter dat ze het moeilijker maken om af te vallen. Vooral snelle koolhydraten zijn hiervoor een probleem, omdat het lichaam snel in energie voorzien, maar zijn ook weer snel uitgewerkt. Hierdoor krijg je ook weer sneller honger. Volgens wetenschappelijke onderzoeken hebben koolhydraten een grotere invloed op het lichaamsgewicht dan het aantal calorieën dat je tot je neemt. Een koolhydraatarm (ketogeen) dieet is volgens deze onderzoeken helemaal veilig en bijzonder effectief om gewicht te verliezen. De voornaamste producten waar koolhydraten in zit, die je dus beter kan vermijden zijn brood, pasta, suikers en rijst.

Ga voor eiwitten

Een tip die eigenlijk hand in hand gaat met het verminderen van koolhydraten, is de toevoeging van meer eiwitten in je dieet. Eiwitten zijn een andere vorm van brandstof en beter voor je als je gewicht probeert te verliezen. Eiwitten worden anders verteerd door het lichaam, waardoor het lichaam langer voorzien wordt van energie en jij minder snel honger krijgt. Eiwitten kan je halen uit verschillende soorten dierlijk en plantaardig voedsel. Dierlijke eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, eieren, zuivel en vis. Voorbeelden van plantaardige eiwitten zijn noten, zaden, bonen en (groene) bladgroenten.

Gezonde vetten

Ondanks dat je misschien niet meteen aan vetten zou denken bij afvallen, zijn er toch vetten die belangrijk zijn bij een gezonde levensstijl en dus een gezond gewicht. Het gaat hierbij vooral om de omega 3-vetten, die net als koolhydraten en eiwitten dienen als energiebron voor het lichaam. Omega 3-vetten kunnen helpen bij afvallen, omdat ze net als eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Deze vetten hebben daarnaast nog andere gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. Omega 3-vetten zijn voornamelijk te halen uit vis, zoals zalm, haring en makreel, maar er zijn ook veganistische opties, zoals chiazaad, walnoten en lijnzaad.

Beweging

Zonder voldoende dagelijkse beweging zal het lastig zijn om snel af te vallen. De energie die je middels voeding in je lichaam stopt, moet namelijk ook gebruikt kunnen worden in de vorm van calorieverbranding. Als je namelijk meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt, zul je naar verloop van tijd in gewicht aankomen. Er zijn tal van mogelijkheden om aan voldoende dagelijkse bewegingen te komen. Pak bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets naar het werk, ga in de lunchpauze een stukje wandelen of ga op een vrije dag lekker naar het bos of een andere natuurlijke omgeving om te wandelen. Door dagelijks deze simpele bezigheden in je dag te integreren, zorg je ervoor dat lichaam meer calorieën verbrandt. Door deze extra beweging te combineren met bovenstaande voedingstips, is het niet alleen mogelijk, maar ook lekker om snel af te vallen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *