CBD

De basis om snel af te vallen

Er zijn vele verschillende methodes om overtollige kilo’s van het lichaam weg te werken. Van vasten tot fanatiek sporten en het volgen van bepaalde strikte diëten. Voor een gewenst langetermijneffect is het verstandig om op de goede manier af te vallen, zodat het streefgewicht snel bereikt wordt, en naderhand ook in stand wordt gehouden. Veel heeft dan ook te maken met een aangepast dieet wat niet zorgt voor een hongergevoel. Hieronder bespreken we een effectieve methode om snel en gezond af te vallen.

Koolhydraatarm

Allereerst is het zaak om zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden en hierop je dieet aan te passen. Volgens onderzoeken is een koolhydraatarm dieet, ook wel ketogeen dieet, bijzonder effectief om snel af te vallen. Resultaten zouden sneller zichtbaar zijn door minder koolhydraten tot je te nemen, in plaats van minder vetten. Een koolhydraatarm dieet brengt daarnaast meerdere voordelen met zich mee.  Bijvoorbeeld het kunnen verlagen van een hoge bloeddruk, de bevordering van een mooi en gezonde huid, en het verdwijnen van hongergevoelens. Ook is een ketogeen dieet effectief tegen buikvet en een vette lever.

Koolhydraatarme producten voor een gezond dieet

Vele producten die mensen dagelijks gebruiken zijn bronnen van koolhydraten. Denk aan brood, rijst, pasta, suiker en vruchtensappen. Om koolhydraatarm te eten, is het zaak dit soort producten te vermijden en te vervangen met koolhydraatarme voeding. Bepaalde producten wordt aangeraden meer van te eten, waaronder vlees, vis, eieren, noten, roomboter en kwark. Deze producten nemen het grootste gedeelte in van het dieet. Er zijn tenslotte nog producten die je met mate kan eten, zoals fruit, havermout, peulvruchten, zoete aardappel en pure chocola met tenminste 85% cacaobestanddelen.

Eiwitten en gezonde vetten om snel af te vallen

De meeste kilo’s kan je al kwijtraken niet per se door minder te eten, maar door anders te eten. Een hongergevoel is dus zeker niet nodig, zolang je de koolhydraten die je at, zoals brood en pasta, vervangt door eiwitrijk voedsel, gezonde vetten en groenten. Een eiwitrijk eetpatroon zou volgens onderzoek namelijk bijdragen aan het snel kunnen afvallen. Eiwitten helpen daarnaast om je eetlust te verlagen, doordat ze een positief effect hebben op hormonen. Eiwitten zijn vooral te vinden in vlees, vis, eieren, kwark en peulvruchten. Gezonde vetten verlagen daarnaast het cholesterolgehalte en stabiliseren de bloedsuikerspiegel. Nieuwe onderzoeken laten zien dat gezonde vetten flink kunnen bijdragen aan het verliezen van overtollige kilo’s. Omega 3-vetten verminderen namelijk hongergevoelens en versnellen de stofwisseling, wat snel afvallen bevordert.

Beweging

Deze cliché mag niet ontbreken, aangezien er veel waarheid zit in de bewering dat sporten en bewegen belangrijk is voor een gezond gewicht. Snel afvallen betekent in veel gevallen dan ook om bepaalde gewoontes net wat aan te passen of te laten. Neem bijvoorbeeld wat vaker de fiets in plaats van de bus of auto, wandel elke dag tenminste 5 kilometer of doe dagelijks op een bepaald tijdstip een aantal oefeningen zoals squats. Je zult zien dat de combinatie van extra beweging en koolhydraatarm eten effectief is voor het snel verliezen van overtollige kilo’s!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *