CBD

De beste momenten van de dag om te sporten

Sporten doe je niet alleen omdat het leuk en goed voor je is, maar waarschijnlijk ook omdat je bepaalde doelstellingen hebt die je wilt bereiken. De één wilt bijvoorbeeld een paar kilo afvallen, terwijl de ander zijn of haar spiermassa wilt verhogen. Afhankelijk van hetgeen je wilt bereiken met de sportinspanningen, zijn er bepaalde momenten op de dag waarop je effectiever je doel kan bereiken. Hieronder zal dit beknopt toegelicht worden.

Afvallen

Als je doel is om af te vallen, kan je het beste je sportinspanningen in de ochtend doen. Het is namelijk gebleken dat het lichaam in de ochtend beter vetten kan losmaken en die kan verbranden. Let er wel op dat in de ochtend je lichaam nog moet ‘opstarten’, waardoor je minder kracht hebt en meer kans op blessures als je je spieren niet goed warm maakt. Een warming-up is dus absoluut een vereiste! Daarnaast is het belangrijk om genoeg vocht in het lichaam te hebben. Drink dus zeker een goed glas water alvorens je aan de ochtend-work-out begint. Een bijkomend voordeel van sporten in de ochtend, is dat je je dag meteen goed en energiek begint, en kan je meteen trots zijn op jezelf!

Spiermassa verhogen

Wanneer je gaat sporten met als doel meer spiermassa te krijgen, is de middag, tussen 14:00 en 18:00 uur het beste tijdstip. Het blijkt namelijk dat het lichaam rond dat tijdstip de meeste energie heeft en komen de meeste hormonen vrij die bijdragen aan de gewenste spieropbouw. Een bijkomend voordeel van in de avond sporten, is dat het de kwaliteit van je slaap kan verbeteren. Dit heeft op zijn beurt weer hele positieve effecten op de ontwikkeling van het groeihormoon, wat onder andere zorgt voor spieropbouw en vetafbraak.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.