CBD

Wat zijn handige plekken om je water en handdoek neer te leggen in de sportschool?

Wanneer je naar de sportschool gaat, zijn er een paar essentiële dingen die je altijd meeneemt. Om te beginnen uiteraard geschikte sportkleding en –schoenen, want je moet je vrij en soepel kunnen bewegen tijdens het sporten. Maar ook een bidon of flesje water en een handdoek zijn voorwerpen die je niet thuis kan laten. Afgezien van het feit dat een eigen handdoek meenemen meestal verplicht wordt door sportscholen, zal het je training een stuk prettiger maken. Deze neem je dus ook mee naar je oefeningen, maar wat zijn handige plekken om het neer te leggen?

Water

Tijdens het sporten, met name bij hoge-intensiteitstraining, zweet je meer dan normaal waardoor je veel vocht verliest. Het is daarom belangrijk om tussen het trainen door voldoende water binnen te krijgen. Hierdoor verkleint de kans op verzuren van de spieren en kan je dus langer door met een sessie, zodat je een betere training hebt. Met het vocht dat je uitzweet, gaan er ook een hoop essentiële mineralen, ook wel elektrolyten, verloren. Een tip om deze elektrolyten weer aan te vullen, is om een klein beetje Keltisch zeezout toe te voegen aan je flesje. Dit is een zeer mineraalrijk en natuurlijk zout, perfect om je verloren elektrolyten mee aan te vullen. Omdat je idealiter tussen de oefeningen door een slok water neemt, is het handig om je water dichtbij het apparaat te leggen dat je op dat moment gebruikt. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze niet in de weg ligt voor andere sporters. Verkas je naar het volgende apparaat, neem je flesje dan ook mee. Zo kan je altijd een slok nemen wanneer je het nodig hebt, en kan je het apparaat in gebruik houden, omdat je niet helemaal naar de andere kant van de ruimte hoeft te lopen.

Handdoek

Zoals gezegd is het in de meeste sportscholen verplicht om je eigen handdoek mee te nemen. Deze gebruik je namelijk tijdens de oefeningen op de apparaten ten behoeve van de hygiëne. Je legt hem neer over de oppervlakten van het apparaat waarop je zit of ligt. Dit is om te voorkomen dat je niet in het zweet van je voorganger hoeft te zitten, want daar zit niemand op te wachten. De handdoek neem je dus vooral mee vanuit hygiënisch oogpunt, maar is natuurlijk ook handig om jezelf mee af te drogen na het douchen. Eventueel kan je twee handdoeken meenemen: eentje voor de apparaten, en eentje voor na het douchen. Zorg ervoor dat er een handdoek ligt op de plekken van de apparaten waarop jij gaat zitten of liggen. Zo staan jouw bezwete huid en kleren zo min mogelijk in contact met het apparaat, en blijft het langer in een schone staat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *