CBD

Wat voor sportkleding draag je in de gym?

Een belangrijke reden waarom mensen naar de sportschool gaan, is om er beter uit te zien. Naast dat het natuurlijk een hele gezonde gewoonte is om regelmatig naar de sportschool te gaan, wil men er simpelweg ook gewoon goed uit zien. Dus ook als je bezig bent met oefeningen in de sportschool, wil je goed voor de dag komen met een mooie en functionele outfit. Uiteraard is het hierbij belangrijk om te voldoen aan de huisregels van de betreffende sportschool met betrekking tot kleding.

Een dresscode voor de sportschool?

Je sportoutfit moet je natuurlijk niet te veel overdenken. Het belangrijkste waar het bij sportkleding om gaat, is dat het lekker zit en van goede kwaliteit is, zodat je je zo vrij mogelijk kunt bewegen en prettig kan transpireren. De meeste sportscholen hebben een lijst van vaste huisregels die ook betrekking hebben op de outfit van sporters. Zo zijn er een paar algemene regels voor vrouwen, alsook voor mannen.

Dresscode voor dames

Niet alle sportkleding is hetzelfde, en ook zeker niet alle soorten sportkleren worden geaccepteerd in de sportschool. Een voorbeeld hiervan zijn de tennis- of hockeyrokjes, die over het algemeen vrij kort zijn, en kunnen zorgen voor de nodige inkijk bij bepaalde oefeningen. Ook ultrakorte broekjes zijn over het algemeen niet welkom. De meeste vrouwen dragen in de sportschool dan ook een sportlegging, zowel lang als kort. Vooral in de zomer zie je shorts geregeld terug in de gym. Van boven dragen vrouwen in de sportschool over het algemeen een mouwloze sporttop en een sportbeha. Wees je er in ieder geval ook van bewust dat het bij de meeste sportscholen niet is toegestaan te sporten in vrijetijdskleding, met sieraden en make-up. Vrijetijdskleding is namelijk niet heel rekbaar, waardoor je niet vrij genoeg kan bewegen. Sieraden kunnen bij sommige oefeningen een gevaar vormen, doordat je ermee achter iets kan blijven haken. Make-up kan afgeven als je gaat zweten, en is daarnaast een belemmerende factor voor het goed functioneren van de poriën die zweet moeten doorlaten.

Dresscode voor heren

Voor mannen is het de dresscode wat makkelijker. Draag simpelweg een short of een lange trainingsbroek als het wat kouder is. Een tip hierbij is om broeken te kiezen met op z’n minst een zak, zodat je daar je belangrijke spullen in kan bewaren en niet telkens een kluisje hoeft te huren. Als bovenkleding volstaat een sportshirt. In de meeste gyms is het ook prima om een tanktop te dragen, echter zijn er ook plekken waar ze dit niet toestaan. Het is dan ook verstandig om dit bij je sportschool even te checken, voordat je een hele nieuwe garderobe aanschaft. Een algemene regel in de sportschool is wel dat het niet toegestaan is met een ontbloot bovenlijf te sporten. Dit wordt namelijk gezien als onhygiënisch.

Schoeisel

Tenslotte is het belangrijk om in de sportschool de juiste schoenen te dragen. Het is sowieso niet toegestaan om op blote voeten te sporten in sportscholen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn, omdat je je kan stoten, maar het wordt ook gezien als niet zo hygiënisch. Een belangrijk aspect aan goede sportschoenen is het comfort. Krachtsporters zijn er daarnaast bij gebaat om voor sportschoenen te kiezen die extra steun geven aan de enkels. Afhankelijk van of er regels zijn in de sportschool met betrekking tot de zolen, kan je ook gewoon kiezen om hardloopschoenen te dragen. Sommige sportscholen hebben echter de regel dat je geen donkere zolen mag dragen. Indien jouw sportschool een verbod op donkere zolen in het regelement heeft staan, zal je dus een paar indoorschoenen moeten aanschaffen. 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *