CBD

Hoe kan je snel afvallen?

Een te hoog lichaamsgewicht kan zorgen voor chronische klachten en gezondheidsproblemen. Daarnaast wil het oog ook wat, en is een slank figuur voor de meeste mensen een gewenste doelstelling. Als je niet goed weet waar je moet beginnen om die overtollige kilo’s kwijt te raken, is het lastig om bepaalde (ongezonde) gewoontes te vermijden of aan te passen. Daarom bespreken we hieronder een aantal wetenschappelijk onderbouwde tips, die het je makkelijker maken om snel af te vallen en je streefgewicht vast te houden.

Eiwitten in plaats van koolhydraten als ontbijt

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker voor het ontbijt. Veel mensen ontbijten in de ochtend echter veelal met brood of muesli, oftewel koolhydraten. Koolhydraten zorgen voor een relatief kortstondig voldaan gevoel, en de energie die ze leveren zijn snel verbruikt. Eiwitten daarentegen geven voor een langere duur een verzadigd gevoel dan koolhydraten, en zijn in de ochtend dus ook de betere keuze als je wilt afvallen. Onderzoeken wijzen namelijk uit dat mensen die in de ochtend met eiwitten ontbijten minder vaak aan eten denken, minder zin hebben in snacks in de avond en ruim 400 calorieën per dag minder eten. Dankzij een hoge eiwitinname wordt de stofwisseling verhoogd en de eetlust verminderd.

Water drinken voor de maaltijd

Een makkelijke gewoonte die je kan toevoegen als onderdeel van een succesvol afvaltraject en gezonde lifestyle, is het simpelweg drinken van een flink glas water voor de maaltijd. Door het drinken van een halve liter water, ongeveer een uur voor de maaltijd, is het hongergevoel minder, en verbrand je tot ongeveer 30% meer calorieën. Vaak wordt een hongergevoel ook verward met dorst. Als je denkt dat je honger hebt, is het verstandig om eerst een goed glas water of thee te drinken en even 10 minuten te wachten. Is het hongergevoel weg, dan had je inderdaad gewoon dorst.

Verhoog inname van vezels

Door een tekort aan vezels is de kans groter op hoge pieken in de bloedsuikerspiegel, wat een flinke aanmaak van insuline tot gevolg heeft. Dit wordt opgeslagen als (buik)vet, wat op zijn beurt ook weer nadelige gevolgen heeft voor de algehele gezondheid en het figuur. Door genoeg vezels te eten verminder je dit probleem, en bovendien zorgen vezels voor een sneller verzadigd gevoel. Hierdoor ga je minder eten, en kan je sneller afvallen.

Sporten met hoge intensiteit

Ondanks dat veel mensen bezig gaan met cardio als ze snel willen afvallen, is er een manier waarmee je stukken sneller vet verbrandt. Het gaat om korte hoge intensiteitstraining, een manier van sporten waarbij je het tempo gedurende een training afwisselt, wat bij cardio-training niet het geval is. Je doet dan bijvoorbeeld een halve minuut hele intensieve oefeningen, en wisselt het af met 10 seconden rust. Deze sets kan je dan een aantal keer herhalen. Al met al zal je hier veel minder tijd mee kwijt zijn dan als je gaat hardlopen, en zijn de resultaten een stuk sneller zichtbaar.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *